Degustacije

VINOGRADNIŠTVO KRAINZ

Vinogradništvo Krainz je v 19. stoletju ustanovil Alois Krainz, na odlični legi Jeruzalemsko-Ormoških goric.

Ta regija je že več stoletij veljala in še velja za eno od treh najboljših v Evropi.

Po drugi svetovni vojni je bilo posestvo odvzeto , nato pa v manjšem obsegu vrnjeno družini.Sedaj vodi posestvo Dr. Peter Weigl-zdravnik iz Dunaja-.

Posestvo obsega skoraj 30 ha in je raztreseno po različnih vaseh. Te vasi , kjer so naši vinogradi tudi večkrat radi uporabimo za poimenovanja vin, s katerimi se še radi posebej pohvalimo, to so vasi Jeruzalem, Ilovci, Gresovščak, ter Kajžar.

Glavne sorte so Sauvignon Blanc, Šipon, Traminec, Chardonnay, kot predstavniki belih sort, Modri Pinot, Cabernet sauvignon, Merlot in Modra Frankinja pa so predstavniki rdečih sort.

Trsi so posajeni večinoma na Ilovici,, nekaj pa tudi na peščenih tleh, ki so ostanki Panonskega morja. Imamo zelo dobro Panonsko klimo, ki prispeva k zelo dobremu dozorevanju grozdja , ter z pomočjo moderne kletarske tehnike dobimo tipična vina , ki izražajo odličen značaj tega vinogradniškega področja. Vina so ekstraktno polna in zelo mineralična.

Pridelujemo lahko več variant vina od lahkih , svežih ,sadnih pa vse do zelo bogatih in polnih vin. V našem programu imamo tudi penino pridelano po klasični metodi, ob dobrih letnikih pa tudi Kakšen odličen predikat.

Dosti medalj in odličij ( več zlatih na Decanterju, pa tudi na ocenjevanju na Dunaju AWC, tudi v Berlinu, imeli pa smo že tudi Šampijona Slovenije na ocenjevanju na sejmu v Gornji Radgoni.) vse to nam govori , da smo na pravi poti.


Degustacije so možne v kleti ali pa v Vinogradniški hiši Ilovci 30.

V kleti je možno vse leto.

V vinogradniški hiši pa samo od Marca do Oktobra, sprejmemo pa lahko do 30 oseb.

Zaželjena je predhodna najava. (+386(0) 51 424 587 )

Cenik: degustacija 3-eh  vin       5 eur
           degustacija 6-ih    vin       8 eur

Degustacije pa se lahko tudi spremenijo po želji gosta.

Prodaja
Prodaja vin
Krainz, sokov, marmelad, bučnega olja, ...

Kontakt
Koder d.o.o.
00386(0)51 424 587
Mihael25@gmail.com
Izdelava spletnih strani, Prlekija
© 2019 Koder d.o.o.